HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 4:06 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
We had to shut down the 3PAR 7400 in a controlled manner last night. After power on only 1 node is detected.

We see the following error message on the 3par management console:
Node 1 rescue failed due to an internal communication error. It may be missing or be experiencing hardware issues.

also we have already run the following command: startnorescue -node 1. there seems to be an error when I run the command showtask.

we shutdown the 3par with the following command (shutdownsys halt).

after 15minutes we just turned off the power in the back, because the 3par was never really off.

can you help us`?

PS: if we have to replace the node, what happens to the existing licenses? are they on the system or on the individual nodes?

thx!!!!!!


Attachments:
2.png
2.png [ 44.75 KiB | Viewed 484 times ]
1.png
1.png [ 82.9 KiB | Viewed 484 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 4:09 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1342
Location: Europe
How is the LEDs looking at node1?

Licenses are linked to the system (not individual nodes) so that shouldn't be an issue.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 4:14 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
here a picture


Attachments:
neu.png
neu.png [ 922.26 KiB | Viewed 480 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 4:41 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1342
Location: Europe
https://support.hpe.com/hpesc/public/do ... -c03581443

If orange and blue LED is constant this could be a dead node. I would try and re-seat the node and if it doesn't change I would replace the node (assuming you don't have support contract).

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 4:45 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
the blue and orange leds are flashing.


Attachments:
2.png
2.png [ 57.9 KiB | Viewed 475 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 7:02 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
how can i re-seat the node?
out and plugged back in physically I already have.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 7:58 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1342
Location: Europe
misterlucio wrote:
how can i re-seat the node?
out and plugged back in physically I already have.


My best suggestion is to connect a serial cable to the node and see what happens when/if it boots....

If not, try and source a replacement.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 8:08 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
hello MammGutt.
we have already ordered a new node and will replace it in 7 days. is there anything I need to pay attention to when replacing?

thank you very much for your help.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Wed Jan 12, 2022 8:38 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1342
Location: Europe
misterlucio wrote:
hello MammGutt.
we have already ordered a new node and will replace it in 7 days. is there anything I need to pay attention to when replacing?

thank you very much for your help.



As long as the node drive is OK, simply move it.

If the node drive is dead, then install that in the old node and do rescue.

If you connect to the node you should see it boot like a normal "pc" or "server" with a BIOS. It would give you some insight if the node is dead (ie not getting any boot screen) or if let's say the node drive is dead.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 7400 node 1 failed
PostPosted: Sat Jan 15, 2022 4:42 am 

Joined: Wed Jan 12, 2022 3:58 am
Posts: 9
We replaced the Node with a new one. After the "startnoderescue -node 1" command it took about 30 Minutes. Then we received the error attached. When connecting directly with serial we see that the Node is booting. After trying to configure Network the node freezes. Any ideas?


Attachments:
node.PNG
node.PNG [ 20.07 KiB | Viewed 271 times ]
01.PNG
01.PNG [ 33.74 KiB | Viewed 271 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt