HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: 8200 4ports, 2 for RC and 2 for Data
PostPosted: Tue Dec 01, 2020 5:04 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2018 2:46 am
Posts: 5
Hi Team,

as FC cards bit expensive, do you think just embedded ports would be enough to link two all flash 8200 - 1 pair for RC, another for Data? ISL 8 gbit, FC fabric 8 gbit but planned to be upgraded to 16 in several months. Planned load - vmware stretched cluster. Current replication bandwidth ~ 100MB\sec but SSD so i cannot use RCIP - due to delays and need to use peer persistance and sync copy.

of cource if one FC switch\fabric fails - we will have array connected by only 1 port to vmware hosts. So much bad?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 8200 4ports, 2 for RC and 2 for Data
PostPosted: Wed Dec 02, 2020 10:27 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1225
Location: Europe
You will lose persistent port
If you lose one node, you lose one fabric.
If you lose one fabric, you'll lose the performance of one node.
If you lose a single SFP or get into issue with a single port on FC switch or 3PAR it will impact an entire fabric. It will limit troubleshooting as you have multiple components as your only path in a fabric.

The FC HBA is an expensive 4port FC HBA, but in your entire storage environment it is a very small part of the total cost. Not really where I would start if I were to save money.

An to be honest, you are probably better off with a single fabric with 2 connections, but it isn't a good option either.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 8200 4ports, 2 for RC and 2 for Data
PostPosted: Wed Dec 02, 2020 11:35 am 

Joined: Mon Dec 22, 2014 5:53 am
Posts: 5
Thank you, looks like no way )

Rcip not an option?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 8200 4ports, 2 for RC and 2 for Data
PostPosted: Fri Dec 18, 2020 1:55 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 10:35 pm
Posts: 1285
Location: Dallas, Texas
It depends...

RCIP is supported, but there are limitations on latency between the arrays... I am concerned that you only have a 100mbit link, so alot depends on your workload... Its counter-productive to have nice all-flash arrays with sync-replication over a slow line. Your disk IO latency will be impacted by your 100mbit link latency. If it's lab/test gear, try it. For real business use, plan some upgrades or shift to using async replication for a DR strategy.

_________________
Richard Siemers
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my employer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt