HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Converting 8400 2 node to 8400 4 Node
PostPosted: Tue Jun 07, 2022 10:54 am 

Joined: Thu May 26, 2016 7:58 am
Posts: 20
I got 2 8400 2 Node arrays.

I would like to combine it to 1 4 node 8400 array. Does anyone know if I can just wire it up and do an admithw?

Probably not that easy but thought id ask the community since I cant find anything online about it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Converting 8400 2 node to 8400 4 Node
PostPosted: Tue Jun 07, 2022 3:07 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1415
Location: Europe
dagooseisloose wrote:
I got 2 8400 2 Node arrays.

I would like to combine it to 1 4 node 8400 array. Does anyone know if I can just wire it up and do an admithw?

Probably not that easy but thought id ask the community since I cant find anything online about it.


1. You need the cable to connect the node pairs.
2. You need to clean the donor nodes so they are similar of a clean spare part so you are able to node rescue it into a "new" system.

HPE can provide this as a service called Custom Service Request. Only thing that might become an issue is sourcing those node-link cables as they were never sold stand-alone and I don't think they are a standard connector.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Converting 8400 2 node to 8400 4 Node
PostPosted: Sun Jun 12, 2022 9:56 am 

Joined: Thu May 26, 2016 7:58 am
Posts: 20
I think the node cables are the same as a 7000 array. I have a few of those.

Going to wipe the nodes hard disk and give it a shot. Only problem im having is im trying to image the nodes hard disk but imaging is taking forever. Just want a fall back plan if it doesn't work.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Converting 8400 2 node to 8400 4 Node
PostPosted: Sun Jun 12, 2022 1:57 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1415
Location: Europe
dagooseisloose wrote:
I think the node cables are the same as a 7000 array. I have a few of those.

I think you are right. partsurfer.hpe.com seems to indicate they are all:

683808-001 - Cable Node Link - Cable Assembly PCIe X8 22 Pair

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Converting 8400 2 node to 8400 4 Node
PostPosted: Mon Jun 13, 2022 9:00 am 

Joined: Thu May 26, 2016 7:58 am
Posts: 20
7400 Node Interconnect Cables worked perfectly.

Only thing I had to do was go into whack and unset the system serial and set the new node # (From 0 to 2, etc).

Node rescue went perfectly. Only problem was the node rescue went fine but they didn't come online after rescue. It could see the cages and the disks (they were encrypted though).

Biggest problem was both arrays were encrypted.

Ended up calling HP and getting the console password.

Performed a deinstallation and then re-ran ootb and all was perfect. All the drives were reverted to non-encrypted and everything came up as expected.

Thanks everyone for there help. Hopefully this post helps someone else down the line.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt