HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Mon Jun 15, 2020 6:00 am 

Joined: Thu Oct 26, 2017 1:21 am
Posts: 82
I tried changing 3par IP but in process seems that got stuck and my vmware vvols got disconected.
all machines were working properly. VASA was offline. I aborted process from VSP and now everything is working OK.

Still have to change array IP. whats with VASA... should I genere another cert from 3PAR with new IP and add it to vcenter or??


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Mon Jun 15, 2020 6:17 am 

Joined: Mon Mar 09, 2020 8:34 am
Posts: 39
I would say you only need to change the cert if the IP is coded into it as a SubjectAlternativeName, or commonName.

If there is no reference to ip, only DNS name like ours, I dont see why you would need to.

Easy enough to inspect the cert by going to the vasa url in a browser and having a look from there. Little easier than CLI>


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Mon Jun 15, 2020 7:02 am 

Joined: Thu Oct 26, 2017 1:21 am
Posts: 82
how do I check this through CLI?

so no changes to vmware either needed?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Mon Jun 15, 2020 12:40 pm 

Joined: Mon Mar 09, 2020 8:34 am
Posts: 39
showvasa -cert

TRIPLE check with the browser your cert is only referencing fqdn rather than ip.

if its ip, you will need to update it. easy enough to do that.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Mon Jun 15, 2020 12:48 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1111
Location: Europe
Did you add the storage provider in vcenter with IP or DNS?

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Tue Jun 16, 2020 12:47 am 

Joined: Thu Oct 26, 2017 1:21 am
Posts: 82
I genereted cert in 3par and added its url with array IP in vcneter

showvasa -cert shows

Mgmt_Mode --Subject--- --------------Fingerprint---------------
server CN=3Par-8200 417a39e6f6b0a7e1f2a6eff924dc61c33c77a030


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Tue Jun 16, 2020 1:47 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1111
Location: Europe
reading the orignal post once more..

How far did you get in changing the IP?

Does the output of shownet have to lines of IP addresses where one is "changing" and one is "verified" or do you still have only one ?

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Changing 3PAR IP and VASA
PostPosted: Tue Jun 16, 2020 1:57 am 

Joined: Thu Oct 26, 2017 1:21 am
Posts: 82
I had changing and uverified when problem occured. after abort command now I only have one IP.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 51 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt