HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: SP 5.0.6 & SP Connectivity Test Fails
PostPosted: Sat Mar 14, 2020 1:30 am 

Joined: Sat Mar 14, 2020 1:24 am
Posts: 2
Hi all, we've recently updated our environment to 3.3.1 MU6 + SP 5.0.6 and have noticed that the "SP Connectivity Test" fails on the "SP Gateway test".

The "Transfer Status" appears to be "Normal" according to the SP.

Mar 14, 2020 7:14:37 PM Created
Mar 14, 2020 7:14:37 PM Start user operation
Mar 14, 2020 7:14:40 PM SP localhost test passed.
Mar 14, 2020 7:14:43 PM SP public interface test passed.
Mar 14, 2020 7:14:58 PM SP gateway test failed. Skipping the rest of SP connectivity tests.
Mar 14, 2020 7:14:58 PM Failed: One of the connectivity test steps failed.

We've reviewed the guides more than a few times and all the firewall rules look correct and in place. Possibly some missing requirement from the guides for the gateway specific test?

We're assuming the "SP Gateway Test" is testing connectivitng to the gateway of the SP - possibly a ping test (ICMP) - which is allowed.

Hoping someone can shed some light.

Cheers
Ash.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SP 5.0.6 & SP Connectivity Test Fails
PostPosted: Sun Mar 15, 2020 4:30 pm 

Joined: Sat Mar 14, 2020 1:24 am
Posts: 2
Hi all,

Just to confirm that this was due to ICMP being denied by the gateway IP of the Service Processor.

Once ICMP was allowed from the SP IP to the GW IP all tests completed successfully:

Mar 16, 2020 10:19:09 AM Created
Mar 16, 2020 10:19:09 AM Start user operation
Mar 16, 2020 10:19:12 AM SP localhost test passed.
Mar 16, 2020 10:19:15 AM SP public interface test passed.
Mar 16, 2020 10:19:18 AM SP gateway test passed.
Mar 16, 2020 10:19:18 AM SP DNS test passed.
Mar 16, 2020 10:19:18 AM NTP test finished. The SP is currently being synchronized from 192.168.201.254.
Mar 16, 2020 10:19:20 AM Collection Server test passed.
Mar 16, 2020 10:19:20 AM Completed

ICMP to the SP GW IP isn't detailed as a firewall requirement for the SP.

Interestingly there is an option when editing the "SP Configuration" to "Skip gateway validation check" but this does not stay enabled when clicking OK to save the config.

The additional DNS, NTP and Collection Server tests are not attempted in the ICMP test to the SP GW IP fails.

Cheers
Ash.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SP 5.0.6 & SP Connectivity Test Fails
PostPosted: Mon Mar 16, 2020 12:12 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 10:35 pm
Posts: 1239
Location: Dallas, Texas
Thank's for sharing the diagnosis!

_________________
Richard Siemers
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my employer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], MSN [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt