3PAR Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 2:56 pm 

Joined: Thu Mar 14, 2019 9:29 am
Posts: 15
Can this be done?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 3:38 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 887
Location: Europe
You can't change it. You can export the same VV with a new LUN ID and unexport the old one, but you can never make that change on an export.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Wed Mar 27, 2019 6:57 pm 

Joined: Thu Mar 14, 2019 9:29 am
Posts: 15
So the only way to do this is clone the LUN? The clone will have the LUN ID desired?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 1:39 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 887
Location: Europe
squant wrote:
So the only way to do this is clone the LUN? The clone will have the LUN ID desired?


Just to get the lingo right. The VLUN (export of a VV with a LUN ID over one path to a host) can't be modified. You have one VLUN per path per volume per host. You do not have to clone the VV as the VV itself and the VLUN are only linked together and not dependent of eachother.

For a server to see a volume with another LUN ID than it does today, you will have to create new VLUNs(export the same VV to the same host) using another LUN ID. Once the new export is active and the host has detected and acknowgded the new paths to the same volume, you should be okay to deleted the old VLUNs using the old LUN IDs.

I say "should" because I know that Microsoft has had multiple MPIO hotfixes for stuff like this over the year and I don't know if every possible OS supports accessing the sam volume over multiple LUN IDs. I've sucessfully changed it online, but it might not work in your environment.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 7:49 am 

Joined: Thu Mar 14, 2019 9:29 am
Posts: 15
showvv

1011 V20_test tpvv base --- 1011 RW normal 256 1024 1024 10240

I want to be able to change the ID "1011" to lets say 1012. Possible or not?

I think I was confusing you on what I want to accomplish.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 8:38 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 887
Location: Europe
Ahh, VV ID.

No, you can't change it and you can't to my knowledge set it.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 8:39 am 

Joined: Thu Mar 14, 2019 9:29 am
Posts: 15
That is what i was reading but wanted to see if someone found a work around.

thank you.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 9:32 am 

Joined: Wed Nov 09, 2011 12:01 pm
Posts: 325
Think you can only set it manually during creation, it's used internally to track associations with the object so would probably break things if it was changed. Does allow for the name, wwn etc to be changed without upsetting stuff.

I'm not aware of it doing anything outside of the internal 3PAR systems so curious why you'd want to change it? :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 11:58 am 

Joined: Thu Mar 14, 2019 9:29 am
Posts: 15
We are migrating VMS disks from XP to 3par. The VV ID needs to match. But we can not migrate disks with same VV ID. The VMS system doesn't like it. So trying to figure out the best way to make a new disk with the correct ID. Thinking to clone? Any ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Change LUN ID from CLI
PostPosted: Thu Mar 28, 2019 3:51 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 887
Location: Europe
FWIW I can't understand how VMS can read and/or complain about VV ID. Any OS I can think of only cares about WWN and LUN ID, but never VV ID.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt