3PAR Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Warning Led on chassis is blinking whereas no error reported
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 2:33 pm 

Joined: Tue Nov 13, 2018 9:09 pm
Posts: 6
Hello everebody,
Got an issue with our 3PAR , the warning led at the front of the 3PAR chassis is blinking whereas we don't have any issue in the log , did someone encountered such a problem?


View Details
# checkhealth 3.2.1.426
#Thu Nov 15 09:28:28
### showversion -b

Release version 3.2.1.426 (MU5)
Patches: P39,P46

Component Name Version
CLI Server 3.2.1.426 (MU5)
CLI Client 3.1.2.278
System Manager 3.2.1.450 (P39)
Kernel 3.2.1.426 (MU5)
TPD Kernel Code 3.2.1.426 (MU5)
TPD Kernel Patch 3.2.1.458 (P46)


### showsys

--------------General--------------
System Name : HP3PAR-PRA
System Model : HP_3PAR 7200
Number of Nodes : 2
Master Node : 0
Nodes Online : 0,1
Nodes in Cluster : 0,1
Chunklet Size (MB) : 1024

-----System Capacity (MB)------
Total Capacity : 53870592
Allocated Capacity : 15792128
Free Capacity : 38072320
Failed Capacity : 6144

There is no system fan information

--------System Descriptors--------
Location : PRA
Owner :
Contact :
Comment :

### Begin Summary Status

Component -------------------Description------------------- Qty
License Licenses which have expired 1

---------------------------------------------------------------------------

Node: 0
--------
Board revision: 0920-200040.B5
Assembly: FXN 2014/27
BIOS version: 4.7.37
OS version: 3.2.1.426
Reset reason: COLD_POWERON
Last boot: 2017-03-14 09:26:41
Last cluster join: 2017-03-14 09:27:05
Last panic: Never
Last panic request: Never
Error ignore code: 00
SMI context: 00
Last HBA mode: 2a000030
BIOS state: 80 ff 24 27 28 29 2a 2c
TPD state: 00 00 00 00 00 00 00 00
Code 61 (AC Power Loss) - Subcode 0x0 (0) 2016-10-15 12:42:01

Node: 1
--------
Board revision: 0920-200040.B5
Assembly: FXN 2014/28
BIOS version: 4.7.37
OS version: 3.2.1.426
Reset reason: COLD_POWERON
Last boot: 2017-03-14 09:26:31
Last cluster join: 2017-03-14 09:26:59
Last panic: Never
Last panic request: Never
Error ignore code: 00
SMI context: 00
Last HBA mode: 2a000030
BIOS state: 80 ff 24 27 28 29 2a 2c
TPD state: 00 00 00 00 00 00 00 00
Code 61 (AC Power Loss) - Subcode 0x0 (0) 2017-03-10 13:51:32
Code 61 (AC Power Loss) - Subcode 0x0 (0) 2017-03-01 11:41:03
[Repeat] 2017-03-01 11:49:35
[Repeat] 2017-03-01 12:15:11
Code 61 (AC Power Loss) - Subcode 0x0 (0) 2016-10-15 12:42:00

--------------------------------------------------------------------------------


Thanks for your help
Regards.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Fri Nov 16, 2018 4:32 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 722
Location: Europe
What does "checkhealth -svc -detail" say?

Is it blinking on node cage, disk cage (if you have any additional cages) or both?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Fri Nov 16, 2018 8:56 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 172
I have seen this.
We Open a Loooong Case and check everything. :?

At the end we found that simply someone have pressed accidently the Button above the LCD.
(Mute Buton)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Fri Nov 16, 2018 8:58 am 

Joined: Thu Mar 21, 2013 11:38 am
Posts: 163
We ran into this on our 7450. Support had no idea, logs showed nothing. Eventually the escalated tech just told us to completely power cycle the array and it went away..... haven't seen it since.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Fri Nov 16, 2018 1:00 pm 

Joined: Tue Nov 13, 2018 9:09 pm
Posts: 6
hello all ,
Thanks for your replies .

The Warning led is "On" on the Cage itself.

-------------------------------------------------

checkhealth -svc -detail
Checking alert
Checking ao
Checking cabling
Checking cage
Checking cert
Checking dar
Checking date
Checking file
Checking fs
Checking host
Checking ld
Checking license
Checking network
Checking node
Checking pd
Checking pdch
Checking port
Checking qos
Checking rc
Checking snmp
Checking task
Checking vlun
Checking vv
Checking sp
Component --------Description-------- Qty
License Licenses which have expired 1

Component -Identifier- ----Description----
License Peer Motion License has expired


We already tried to press the mute button without any result .

We 'll plan to reboot it but it s quite complicated since it s our storage production.


Many thanks for your support


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 10:04 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 172
cali wrote:
At the end we found that simply someone have pressed accidently the Button above the LCD.

Ohh, sorry, this was the blinking LCD, not the LED.

Maybe a Power Suplly Problem?
Try this:
cgcmd -tc tty -C cageX -c report_faults -p a
cgcmd -tc tty -C cageX -c report_faults -p b

If in any of above commands output, it is observed "DC UNDER VOLTAGE", reseat the PCM that has this error.
Run the same command again and check if the error gets cleared and on the front panel the amber LED is off.
If the issue does not resolve, replace the affected PCM.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 12:52 pm 

Joined: Tue Nov 13, 2018 9:09 pm
Posts: 6
Ok it seems there is an issue on PSU0 on cage0


cgcmd -tc tty -C cage0 -c report_faults -p a

----------------------------------------------------------------------
Drive Manager faults
No faults
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Environmental Control faults
No faults
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
General Service faults
9 component(s) registered with fault tracker
Local faults:
No faults
Remote faults:
No faults
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Human Interface Device faults
Ops Panel status:
Unit Identifier LED : OFF
Logic Fault LED : OFF
Module Fault LED : ON
Warning: Local: Remote:
****No HID warnings to report****
Reporting Current Alarms(Highest priority first):
Type : PCM Failure - redundant
Current State : WARNING
Status : ACTIVE
Buzzer : SILENT
RemoteSync Client faults
No faults
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Power Manager faults
PSU 0 fault: "DC under Voltage" Fault LED: OFF, Warning LED: OFF, Shutdown LED: OFF

----------------------------------------------------------------------

@cali : What do you think I have to do ? poweroff the 3PAR ?
Can you explain me how can i properly shutdown it? What are the different commands?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 2:57 pm 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 172
- You can open a Support Case.
- Check the Power Cable
- Remove and Insert the Power Supply


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 3:00 pm 

Joined: Tue Nov 13, 2018 9:09 pm
Posts: 6
unfortunately , we do not have HP support anymore , where can i open a support case then ?

Thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warning Led on chassis is blinking whereas no error repo
PostPosted: Mon Nov 19, 2018 9:09 pm 

Joined: Tue Nov 13, 2018 9:09 pm
Posts: 6
Hello ,
So , it was a problem with the Power module , after remove then reinsert it, the LED switched to off an no more error is raised.

Many Thanks to Cali for his support.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt