3PAR Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: 3PAR 3.2.2MU4 P50-P76 HP Blades Virtual Connect FC ATS prob
PostPosted: Thu Jul 27, 2017 4:20 am 

Joined: Tue Jul 08, 2014 2:56 pm
Posts: 29
Hello,
we have two 3PAR 8200 configured as transparent failover, with 16 G9 HPE Blades running fully patched ESX 6.0 U3 (we tried both vanilla and HPE image) connected via FC. When we reinstall the systems and hook them up to the storage, everything is fine, but as soon as we enable HA with datastore heartbeating, we get the following log messages if we reboot all 16 ESX Servers at the same time:

Quote:
Jul 26 11:36:00 ip vmkernel: cpu23:34825 opID=9e7eba2b)WARNING: FSAts: 1498: Denying reservation access on an ATS-only vol 'datastore'
Jul 26 11:36:00 ip vmkwarning: cpu23:34825 opID=9e7eba2b)WARNING: FSAts: 1498: Denying reservation access on an ATS-only vol 'datastore'
Jul 26 11:36:00 ip vmkernel: cpu23:34825 opID=9e7eba2b)WARNING: HBX: 2275: ATS-Only VMFS volume 'datastore' is not mounted. This host does not support ATS, or ATS initialization failed.
Jul 26 11:36:00 ip vmkwarning: cpu23:34825 opID=9e7eba2b)WARNING: HBX: 2275: ATS-Only VMFS volume '3par-nwii-ssd' is not mounted. This host does not support ATS, or ATS initialization failed.
Jul 26 11:36:00 132.180.12.103 vobd: [vmfsCorrelator] 193319739us: [vob.vmfs.ats.support.lost] ATS-Only VMFS volume 'datastore' is not mounted. This host does not support ATS, or ATS initialization failed.
Jul 26 11:36:00 132.180.12.103 vobd: [vmfsCorrelator] 193320305us: [esx.problem.vmfs.ats.support.lost] ATS-Only VMFS volume 'datastore' will not be mounted. Host does notsupport ATS or ATS intialization has failed.


Disabling HA, datastore heartbeating in the UI, or using the cli paramter:
Quote:
esxcli system settings advanced set -i 0 -o /VMFS3/UseATSForHBOnVMFS5


does _not_ help. We raised a ticket with HPE. Once all ESX Servers are rebooted the datastores pop up after a few minutes. In the vSphere client only after we click on 'update' in the datastore view. Any ideas or pointers? I'll keep updating this thread as soon as I have new information available.

Cheers,
Thomas


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 3.2.2MU4 P50-P76 HP Blades Virtual Connect FC ATS p
PostPosted: Thu Jul 27, 2017 11:19 am 

Joined: Wed May 07, 2014 10:29 am
Posts: 134
FC driver/FW issue? What HBA are you using?

- Anders


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 3.2.2MU4 P50-P76 HP Blades Virtual Connect FC ATS p
PostPosted: Tue Nov 14, 2017 4:44 am 

Joined: Tue Nov 14, 2017 4:40 am
Posts: 1
Exactly the same problem with HPE 3PAR 8400 3.3.1 (MU1) / Patches: P07,P11.
ESXi 6.0 build 6921384 (last as possible with 6.0)

@Thomas : Any news plz ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3PAR 3.2.2MU4 P50-P76 HP Blades Virtual Connect FC ATS p
PostPosted: Tue Nov 14, 2017 6:36 am 

Joined: Wed May 07, 2014 10:29 am
Posts: 134
As stated, feels like a driver/fw issue

- Anders


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt